Vi forhandler nå Gardena og Nelson

Hei alle sammen!

Gode merkevarer er viktig, og nå har nettbutikken vår fått en avtale med to av hagens sterkeste merkevarer.

Gardena er å regne for synonymt med vannslanger og vanningsanlegg. Gardena har en mengde produkter som passer mer enn perfekt inn i vår gartnertjeneste. Hvorfor ikke anlegge hagedam med Gardena pumpe, eller å la markedets beste selvgående gressklipper gjøre jobben for deg. Vi er stolte av å kunne representere tysk kvalitet

gardena_logo_3655

Vi har også gjort vår første innkjøp av varer fra hele Norges foretrukne leverandør av frø og vekstsystemer. Hvem har vel ikke brukt brikettene fra Nelson Garden til å plante frø? Her er det barkduk, fiberduk, minidrivhus og ferdige pakker for deg som vil dyrke grønnsaker. Og alle trenger plenfrø!

30134_8f95be3537bcfac8

Ikke gå andre steder, kjøp varer fra Gardena og Nelson hos wute.no!

 

Tema Primula: Ville arter

Visste du at det finnes 500 forskjellige arter av primula? Og at det i tillegg til primulanavnet finnes 23 andre slektsnavn som regnes innenfor samme gruppe?

Det er altså et enormt utvalg av disse vårblomstrende artene å finne, her er noen av dem du kan finne i naturen:

Kusymre (Primula vulgaris)

Som navnet antyder, den vanlige primula, som på engelsk har «stjålet» hele slektsnavnet. Den er fylkesblomst i Hordaland. Kusymre har antagelig fått navnet sitt fordi den blomstret på den tiden da kuene ble sluppet ut på beitet. Et sikkert vårtegn.

Primrose-Primula-vulgaris-flowers-and-leaves-550

Marianøkleblom

Den er så vakker at den er blitt oppkalt etter selveste Jomfru Maria her i Norge. Der den vokser, skal hun ha satt sine føtter.

thXKVSX3IY

Fjellnøkleblom

En blomst som bare finnes i Norge og Sverige, altså vår stolthet og vår verdensarv. Den vokser som navnet sier i fjellene.

Primula_scandinavica_Norjanesikko_C_IMG_4111

 

 

Tema Primula – besøket på Primrose Hill

Primula som planteslekt betyr «Den første». I staudehagen vår er dette plantene som i over 1 måned dominerer fargebildet i hagen og gir oss ordentlig godfølelsen om våren.

På engelsk er primula kjent som Primrose.

Strengt tatt er Primrose en art i primulaslekten (Primula vulgaris, eller Vanlig primula), men navnet er også blitt en fellesnevner for hele slekta.

En skjult perle i London, som vi fikk muligheten til å besøke denne våren, er Primrose Hill, et høydedrag som forlenger Regent’s Park i nordlig retning. Det var her hundene i «101 dalmatinere» satt og bjeffet beskjeder til hverandre. Når du besøker stedet, forstår du hvorfor.

Det er en absolutt fantastisk utsikt fra utkikkspunktet på høyden!!

Men primulaer var det ikke mange av i parken. På vår morgenrunde, fant vi noen få her og der spredt rundt i de innfødtes hager.

Uansett, vi anbefaler en morgentur på Primrose Hill på din neste London-tur!

 

2016-04-17 08.01.18

2016-04-17 07.45.14-1