Henny, Aria og Siri – eksamenskonserten på Skeisvang

Siri Elton på sin eksamenskonsert 30.05.18

Etter den vellykkede konserten på kaikanten i Haugesund, var det lett for meg som prosjektleder å føle et visst ansvar for å følge opp de unge artistene vi brukte som oppvarmere. Jeg hadde vært med å løfte dem frem som «morgendagens helter», gitt dem en scene, et vindu mot verden, der de kunne skinne for bysbarn og rikspresse. Det var derfor ingen alternative svar da jeg ble spurt om jeg ville komme på deres eksamenskonsert på Skeisvang.

Selv etter nesten 9 måneder i Haugesund, var jeg fremdeles ikke lommekjent nok i byen til å vite hvor konsertsalen på Skeisvang var. Jeg fulgte et gps kart inn i boligområder, forbi villaer og hager og små blindveier. Jeg fant fort ut, at herfra er det bare å følge lyden fra generalprøvene, og skolen dukket plutselig opp foran meg.

Skeisvang VGS har fostret mange  kjente artister

På utsiden møtte jeg et spent foreldrepar. Deres datter, som var en av kveldens 3 hovedpersoner, hadde flyttet til Haugesund for å ta denne utdannelsen, klare seg på egenhånd og jobbe seg mot den store drømmen om å bli artist. De var både stolte og litt redde på en gang, for etter denne eksamen vil det bare bli tøffere og tøffere for henne, som så gjerne ville lykkes i denne bransjen.

Da vi etterhvert slapp inn, var salen full av glade ungdommer, fulle av energi fra sommerværet utenfor, vestlandsvindene og det kreative miljøet de alle tilhørte. Det rådet en optimisme og et fremtidshåp, som fikk meg til å føle meg 20 år yngre, men samtidig bli livredd for å ikke være en kynisk gledesdreper ved å snakke om «livets realiteter» eller «nå begynner alvoret». Det fortjener ingen å bli møtt på en slik dag.

En etter en fikk de tre jentene sine 20 minutter til å lansere seg selv om artist, med flotte programblader, full sceneproduksjon og låter de hadde svettet og grått frem fra sitt eget sjelsliv. Hele skolen virket å bidra, som musikere, korister, i sceneproduksjon og ikke minst som heiagjeng. Selv fikk jeg den ærefulle plassering mellom den ene artistens familie og musikkredaktør fra Radio 102, Egil Houeland. Lykke til videre jenter!!

Vil dere høre musikken til disse jentene? Klikke på linkene under!

Aria Bjørgen på sin eksamenskonsert 30.05.2018
Henny Lierdal på sin eksamenskonsert 30.05.2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *